Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Oči u torti (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Oči u torti: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 31 May 2012
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 12 jaja. Za I patišpanju: 5 jaja, 5 kaška šećera, 5 brašna. Za II patišpanju; 5 jaja, 5 kašika šećera, 4 kašike brašna 5 kašika mljevenih orasa i 1/2 peciva.
Za Tamni fil: 150 ml. mlijeka, 100 gr.čokolade, 20 kašika šećera, 250 mlj. orasa, 125 gr. margarina.
Za bijeli fil: 1 litar mlijeka, 125 gr. margarina 10 kašika šećera, 15 brašna.
Za ukrašavanje: 2 šlaga i 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Prvi patišpanj: Polupati 5 jaja dodati šećer umutiti pa dodati brašno, pecivo i sve dobro sjediniti. U veću pravougaonu tepsiju obloćenu papirom istresemo pripremljenu smjesu i pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne premažemo sa pripremljenim filom Tamni fil: Mlijeko i čokoladu staviti u šerpicu na šporet dodati izlomljenu čokoladu miješati pa kada se pokolada rastopi skloniti sa šporeta dodati mljevene orase i promiješati pa ostaviti da se ohladi. Potom umutiti margarin pa dodati u ohladjenu smjesu i sve dobro sjediniti premazati patišpanju. Premazanu patišpanju isjeći na 8 jednakih lenti i svaku lentu uviti u rolat.
Druga patišpanja: Polupati 5 jaja sa 5 kašika šećera umutiti pa dodati brašno orase i sve sjedinit. Smjesu pripremljenu istresti u okrugli kalup za torte obložen papirom i peći na 180 stepeni oko 45 minuta. Pečenu patišpanju podijeliti na dva dijela.
Bijeli fil: U šerpi na šporetu sipati 500 ml. mlijeka da provri. U provrelo mlijeko dodati umućena 2 jaja dodati šećer preostalo mlijeko i brašno pa sipati i miješati dok se ne zgusne. Kada se smjesa zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati umućen 125 gr. margarina i sve sjediniti.
Na tacnu za torte staviti okrugli patišpanj pa je premazati sa bijelim filom na fil poredati umotane rolat uspravno pa premazati sa bijelim filom na fil staviti ponovo okruglu koru i cijelu tortu premazati sa bijelim filom.
Potom umutiti 2 šlaga sa 200 ml. mlijeka, napuniti kuvarski špric i ukrasiti cijelu tortu.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.2/5 (11 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Dragana torta Bijela torta od orasa Torta sa tri kore Sendviči u torti Kadaif torta Torta sa sladoledom Ledeno zadovoljstvo Lijepa torta Crno oko Zelena dolina Iznenadjenje torta Tigar torta Šoder torta Favorit torta Nebojšina torta Torta sa filom od plazma keksa Jafa torta Torta Jesenji oblak Torta Amerikanac Torta sa breskvama

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002108

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!