Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Cvijet torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Cvijet torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 22 Dec 2011
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 8 jaja, 8 kašika šećera 8 kašika brašna.
Za I fil: 250 ml. mlijeka, 12 kašika šećera, 12 kašika mljevenih orasa, 1 kašika kakaoa, 70 gr. margarina , 1 jaje i 1 kašika brašna.
Za II fil: 125 gr. margarina, 150 gr. šećera u prahu, 100 gr. čokolade za kuvanje.
Za ukrašavanje: 50 gr. čokoladnih mrvica, 1 šlag.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati 5 jaja dodati 5 kašika šećera i umutiti pa dodati 5 kašika brašna, 1/2 peciva. Sve dobro sjediniti. U pravougaonu veću tepsiju stavimo papir za pečenje i istresemo pripremljenu smjesu . Pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne i zajedno sa papirom uviti u vlažnu kuhinjsku krpu u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera i kada se umuti dodati 3 kašike brašna i 1/2 peciva.Okrugli kalup za torte podmazati sa uljem i brašnom i istresti pripremljenu smjesu. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni 15 minuta. Pečeno izvaditzi iz rerne da se ohladi.
Prvi fil: U šerpu na šporetu sipamo 150 ml. mlijeka, dodamo šećer i margarin . U 100 ml. mlijeka dodamo 1 jaje, brašno i kakao sve sjedinimo sa žicom i sipamo u provrelo mlijeko. Miješamo žicom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Sklonimo sa šporeta i dodamo mljevene orase ostavimo da se ohladi.
Drugi fil: U posudu stavimo margarin, šećer u prahu mutimo dok ne dobijemo kremastu smjesu zatim u to izrendamo čokoladu i lagano sjedinimo.
Patišpanju uvijenu u rolat premažemo sa Prvim filom i ponovo uvijemo u rolat. Rolat isiječemo na parčad.
Okruglu patišpanju stavimo na tacnu premažemo sa II filom, poredamo isječene rolate u krug i jedno parče rolata stavimo u sredinu kruga , paponovo premažemo sa II filom. Na sredinu torte staviti još jedno parče rolata i poprskati sa čokoladinim mrvicama . Po želji cijelu tortu možete ukrasiti sa šlagom pomoću kuvarskog šprica.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 2.9/5 (17 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Ani torta Posna torta sa plazma keksom Torta sa tri fila Japanska torta Fil za tortu V Favorit torta Slana torta sa tucanom paprikom i susamom Dorina torta Lijepa torta Zimska čarolija Ljetna rapsodija Margarita torta Keks torta II Ledeno zadovoljstvo Medena torta Dajana torta Kineska torta Ljiljanina slana torta Torta sa smokvama Biskvitna torta

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002548

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!