Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Bijela bomba torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Bijela bomba torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 30 Apr 2014
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 12 jaja Za patišpanju:6 jaja, 6 kašika šećera 6 kašika brašna i 1/2 peciva.
Fil:6 kašika gustina, 1 litar mlijeka, 250 gr. margarina, 200 gr. čokolade, 200 gr. raznobojnih žele bonbona, 200 gr. mljevenih ili sitno sjeckanih orasa, 6 žumanaca.
Za ukrašavanje 600 gr.. šećera i 100 ml. vode, 6 bjelanaca.

Uputstvo za pripremu

Priprema: Polupati 6 jaja dodati 6 kašika šećera pa mutiti mikserom. U umućena jaja dodati pecivo i brašno i varjačom sjediniti. Četvrtastu tepsiju obložiti papirom pa istresti pripremljenu smjesu i peći na 200 stepeni 30 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne i iz tepsije pa je staviti u dublju okruglu činiju obloženu prozirnom folijom.
Fil: U 600 ml. mlijeka, dodati šećer a u preostalo mlijeko razmutiti gustin, 6 žumanaca, pa istresti u provrelo mlijeko, miješati žicom dok se ne dobije potrebna gustina pa skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin pa sjediniti sa ohladjenim filom. Fil podijeliti na 3 dijela. U I dio fila dodati 100 gr. otopljene čokolade i sjediniti. U drugi fil dodati isjeckane žele bonbone pa sjediniti i u 3 fil dodati mljevene ili sitno sjeckane orase pa sjediniti. Na patišpanju u zdjeli sipati smjesu sa orasima, pa na nju smjesu sa čokoladom i na kraju treću smjesu sa žele bonbonama. Prekriti sa krajevima kore pa staviti u frižider da se stegne. Kada se stegne prevrnuti na tacnu i odstraniti foliju.Posebno mutiti 6 bjelanaca sa 100 gr. šećera pa kada je pri kraju mućenja sipamo polagano sipamo vrelo šerbe napravljeno od 100 ml. vode i 600 gr. šećera i mutimo mikserom dok se ne dobije potrebna čvrstina pa nanesemo na tortu, pa na to izrendamo 100 gr. čokolade.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 2.7/5 (18 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Torta od višanja Egzotična torta Anja torta Dječija krem torta Puding torta sa keksom Nes torta Belinda torta Kiler torta Ani torta Posna torta sa sojinim mijekom i orasima Eurokrem torta Snajkina rodjendanska torta Puž torta sa ananasom Porodična torta Ljiljanina slana torta San torta Sladoled torta Bakina torta Snežna kraljica Torta sa susamom

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002205

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!