Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Meso u lepini (Specijaliteti od mesa)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Meso u lepini: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 28 Oct 2011
Kategorija: Specijaliteti od mesa
Sastojci

Potrebno je: Za lepinu:1/2 kg. brašna, 1 kvasac, 1 kašika soli, 2 dcl. tople vode., malo ulja, 1 žumance.
Za fil: 1 kocka za supu, 200 gr. šampinjona, 50 ml. vina 400 gr. krtine mesa, 2 kašike brašna, 1 kašika senfa 50 gr. margarina, 1 glavica crnog luka.

Uputstvo za pripremu

Priprema: U posudu sipamo brašno, dodamo so, kvasac i toplu vodu. Zamijesiti tijesto da bude glatko. Ostaviti tijesto da naraste oko pola sata. Kada naraste ponovo ga malo premijesiti i premazati sa ulje i ostaviti da odstoji još pola sata. Zatim tijesto staviti na posutu dasku premijesiti i napraviti 4 loptice. Loptice razvući sa oklagijom da dobijemo lepinice. Lepinice stavimo u podmazanu tepsiju sa uljem i pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni. Pečene lepinice izvaditi iz rerne i premazati sa umućenim žumancem i ponovo vratiti u rernu još 5 minuta, zatim izvaditi iz rerne i umotati u krpu. Kada omekšaju presjeći ih po sredini. U 300 ml. vode kada provri staviti kocku za supu.
Fil: Meso isjeći na manje komade, posoliti pobiberiti i uvaljati u brašno. Zatim u tavici na zagrijanom ulju malo propržiti. Zatim izvaditi iz tavice. Ponovo u tavici staviti margarin, dodati sitno isjećen crni luk i isječene šampinjone, malo propržiti pa dodati prženo meso pa pržioti sve skupa. Zatim preliti sa bijelim vinom, dodati kašiku senfa promiješati dodati skuvanu supu. Kuvati uz neprekidno miješanje. Kada smjesa sa mesom dobije potrebnu gustinu skinuti sa šporeta i napuniti pripremljene lepine.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.3/5 (13 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Ukusna govedina sa šampinjonima Teleći medaljoni sa špinatom i šampinjonima Zapečeno meso i šampinjoni Svinjski gulaš sa rižom Svinjski fileti u povrću sa sirom Mafini od piletine Brza priprema riže i mesa Mesni rolat sa špinatom Dinstana pileća džigerica u vinu Pljeskavice sa kupusom i mljevenim mesom Pasulj u gulašu sa teletinom Prženi karabatci u vinu i konjaku Pileći batcii karabatci sa šampinjonima Pržene šnicle od graška Proljećna tava sa jagnjetinom Šampinjoni sa mljevenim mesom Svinjetina u saftu Kneževska piletina Složenac od krompira Kremenadle sa šampinjonima

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002251

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!