Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Žana torta (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Žana torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 12 Jun 2012
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: Za patišpanju: 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašika kakaoa.
Za fil: 500 ml. mlijeka, 4 kašike šećera, 10 kašika mljevenog keksa, 10 kašika mljevenih orasa, 50 gr. čokolade, 250 gr. margarina, 125 gr. prah šećera.
Za ukrašavanje: 1 šlag , 100 ml. mlijeka i 50 gr. čokolade.

Uputstvo za pripremu

Priprema: U sud za mućene polupati 10 jaja i 10 kašika šećera dobro umutiti pa dodati 10 kašika brašna i jedno pecivo . Sve dobro sjediniti sa varjačom. Veću pravougaonu tepsiju obloćiti papirom pa istresti 1/2 pripremljene smjese i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U drugu polovinu smjese dodati kakao promiješati pa u veću pravougaonu tepsiju obloćenu papirom istresti pripremljenu smjesu i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečene patišpanje izvaditi iz rerne odstraniti papir pa isjeći na tri lente i jednu i drugu patišpanju.
Fil: U šerpu na šporetu sipati mlijeko dodati šećer i promiješati kada mlijeko provri skloniti sa šporeta dodati mljeveni keks i, 5 kašika mljevene orase i 50 gr. izrendane čokolade,dobro sjediniti. Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu dodati preostale mljevene orase izmutiti zatim dodati ohladjerni fil i sve dobro sjediniti.
Na tacnu za torte staviti braon patišpanj premazati sa filom, žute lente patišpanje premazati sa filom i uviti u rolate. Na braon patišpanju premazanu sa filom staviti dva rolata sredinu rolata sastavljenih premazati filom i staviti treći rolat. Sva tri rolata premazati filom, a braon lente patišpanja staviti sa jedne i sa druge strane, sredinu lenti sastaviti sa filom.. Umutiti šlag premazati tortu i posuti sa 50 gr. izrendane čokolade.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 2.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 2.9/5 (11 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Torta Galeb Mamina torta Cvijetna dolina Djoto torta Torta od euro krema Oblanda torta Torta od badema i kafe Savijena torta Torta fantazija od banana Šarena torta od pudinga Torta sa svježim bananama Nikolina torta Romansa torta Torta od cijelih jabuka Čokoladna torta sa bademima Voćna torta Torta sa tri kore Torta od rolata sa bananama Torta sa eurokremom Torta od orasa

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 002302

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!