Trenutni unos 2,507 recepata u 18 kategorija!

Najnoviji recepti

Besplatni Recept @ Naša Jela: Torta sa urmama i orasima (Torte)


Reklamni linkovi: Žute strane | Web dizajn, izrada web sajta | Naslovi | Internet prodavnica | Mali oglasi | Kuponi, popusti
Torta sa urmama i orasima: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 11 Dec 2012
Kategorija: Torte
Sastojci

Potrebno je: 12 jaja Za I patišpanju: 12 kašika šećera, 6 kašika mljevenih orasa, 2 kašike brašna, 2 kašike griza, 100 gr. jezgre orasa.
Za II patišpanj: 12 kašika šećera, 6 kašika mljevenih orasa, 2 kašike brašna, 2 kašike griza, 300 gr. urmi.
Za fil: 150 gr. šećera u prahu, 500 ml. mlijeka, 1 vanilin šećer, 50 gr. čokolade za kuvanje, 250 gr. margarina 6 kašika brašna.
Za preliv: 150 ml. mlijeka, 150 gr. margarina, 150 gr. čokolade za kuvanje, 1 šlag od čokolade 100 ml. mlijeka, 1 kašika ruma.

Uputstvo za pripremu

Priprema: I patišpanj: Polupati 6 jaja odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutimo bjelanca dodamo šećer, mutiti mikserom kad se umuti dodati mljevene orase, brašno, i griz sve dobro sjediniti sa varjačom. Na dno okrugolog kalupa staviti papir za pečenje poredati jezgre orasa na orase istresti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne odstraniti papir.
II patišpanja: Polupati 6 jaja, odvojiti bjelanca pa mutiiti mikserom dodati šećer pa mutiti . Kada su se bjelanca umutila dodamo mljevene orase, griz i brašno sve dobro sjedinimo. Okrugli kalup za torte stavimo papir za pečenje na papir isiječemo na sitno urme na urme istresemo pripremljenu smjesu i pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne odstranimo papir.
Fil: 12 žumanaca i šećer dobro umutimo dodamo brašno i vanilin šećer sjedinimo.U šerpi na šporetu sipamo 500 ml. mlijeka,kada mlijeko provri dodamo umućenu smjesu od žumanaca miješamo dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne sklonimo sa šporeta dodamo 50 gr. izlomljene čokolade i miješamo dok se čokolada ne otopi. i ostavimo da se ohladi.Zatim umutimo margarin dodamo ohladjenu smjesu i sve dobro umutimo mikserom.
Na tacnu za torte staviti patišpanj sa urmama pa filovati pripremljenim filom na fil staviti drugi patišpanj sa orasima i cijelu tortu premažemo sa filom .
Preliv: U šerpicu na šporetu staviti mlijeko, margarin, izlomljenu čokoladu kada se sadržina otopi sklonimo sa šporeta, da se ohladi.U medjuvremenu umutimo šlag i dodamo u ohladjenu otopljenu čokoladu, sjedinimo i prelijemo cijelu tortu.
Na tortu možete staviti čokoladne mrvice.

Slike recepata:

Recept trenutno ima 0 slika.

Komentari posjetilaca (0):

Recept ima trenutno 0 komentara. Dodaj svoj komentar u meniju sa desne strane.

 

BuToBU Marketing


BuToBU Marketing

Linkovi do recepata:

Dodaj novi recept Kontaktirajte nas u vezi ovog recepta Javi prijatelju za ovaj recept Prikaži u formatu za printanje

Ocjenite recept:
  • Trenutno 3.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ocjena: 3.5/5 (13 ukupno )

Komentarišite recept:

Za prevenciju spama, unesite kod: Code:

Pređi na kategoriju:

Ostali recepti u ovoj kategoriji:

Lješnik torta Torta sa kokosovim brašnom Torta od vina Torta od banana Brza keks torta Bijelo nebo Margarita torta Torta sa kajsijama Slana torta sa tucanom paprikom i susamom Torta Orjentalna torta Bakina torta Leo torta Markova torta Torta fantazija od banana Kapri torta od piškota Urma torta Čokoladna uživancija Torta sa puslicama Bijela Lina torta

Recipe Cloud Tags:
- Broj klikova na recept - 001982

 

 


 

Hvala vam, vaši komentari će ubrzo biti pregledani!