Dvostruko zadovoljstvo: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 20 Sep 2011 Sastojci:

Poztrebno je: 6 jaja, 18 kašika brašna, 18 kašika šećera, 18 kašika vode, 2 peciva, 1 kašika kakaoa
Za fil: 3 pudinga od vanilije, 1 kašika šećera ,750 ml. mlijeka, 375 gr. margarina, 200 gr. prah šećera , 200 ml. slatke pavlake.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupamo 3 jaja, dodamo 9 kašika šećera i mutimo mikserom zatim dodamo 9 kašika vode, 9 kašika brašna ,1 pecivo i sve dobro sjedinimo. Pravougaonu tepsiju obložimo papirom zapečenje i istresemo pripremljenu smjesu. Pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.Braon patišpanja; Umutimo takodje 3 jaja, 9 kašika šećera, pa kada se smjesa umuti dodati 9 kašika vode, 9 kašika brašna, 1 pecivo i 1 kašiku kakaoa. Sve dobro sjediniti pa takodje istresti u pravougaonu tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni takodje na 200 stepeni. Pečenu braon patišpanju presjeći na 3 dijela po širini i uviti u rolate.
Fil: U šerpu na šporetu stavimo 400 ml. mlijeka, a u ostalo mlijeko dodamo pudinge i 1 kašiku šećera i kuvamo u provrelom mlijeku. Kada se puding zgusne skinuti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjen puding sve dobro sjediniti.
Bijelu patišpanju premažemo sa pripremljenim filom. Posebno svaka 3 rolata premažemo sa filom i ponovo uvijemo u rolat. Stavljamo na sredinu patišpanje dva rolata jedan do drugog a treći filovani rolat tavljamo na sredinu dva rolata. Premažemo sa filom rolate ,zatim krajeve žute patišpanje sastavimo na sredinu rolata i premažemo cijelu tortu sa filom. Na kraju umutiti slatku pavlaku i ukrasiti cijelu tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2023
https://www.nasajela.com/: