Princeza torta sa malinama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 15 Feb 2015 Sastojci:

Potrebno je: 12 jaja, 250 gr. šećera, 1 kašika sirćeta.
Žuti fil; 12 žumanaca 10 kaika šećera, 6 kašika brašna, 6 kašika gustina, 2 pudinga od vanilije, 1 litar i 200 ml. mlijeka, 2 margarina 250 gr. šećera u prahu.
Fil sa malinama: 1 dcl. vode, 1/2 kg. šećera , 3 pudinga od malina, 1/2 kg. malina.
Glazura: 200 gr. čokolade, 200 ml. slatke pavlake.
Ukrašavanje: 2 šlag kreme i 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublji sud polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa u umućena bjelanca dodati šećer nastaviti sa mućenjem,kada je umućeno dodati 1 kašiku sirćeta i lagano sjediniti. Kalup obložiti papirom za pečenje pa istresti pripremljenu smjesu. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 150 stepeni 20 minuta. Potom rernu smanjiti na l20 stepeni pa peći još 60 minuta bez otvaranja rerne.Pečeno izvaditi.
Fil: Žumanca umutiti dodati brašno , puding , gustin ,200 ml. mlijeka pa razmekšalo sipati u 1 litar vrelog mlijeka na šporetu pa miješati dok se sadržina ne zgusne. Skloniti da se ohladi.Umutiti posebno margarin i šećer u prahu pa u umućen margarin dodati ohladjenu smjesu i sve mikserom sjediniti.
Fil od malina: U šerpicu staviti vodu, dodati šećer pa kada provri dodati maline kuvati dok ne proključa, pa u to dodati razmućene pudinge od malina promiješati zgusnuto skloniti Ohladjen fil od malina staviti na koru.
U šerpicu zagrijati slatku pavlaku dodati izlomljenu čokoladu pa kada se čokolada otopi skloniti sa šporet. Kada se malo prohladi preliti preko malina na torti pa staviti u frižider da se stegne.Kada se torta stegla izvaditi iz frižidera pa na to nanijeti žuti fil.
Umutiti 2 šlag kreme napuniti kuvarski špric i ukrasiti gornji i stranične dijelove torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: