Cecina torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 17 Jul 2014 Sastojci:

Potrebno je: 15 jaja, 30 kašika šećera, 15 kašika sjeckanih orasa, 6 kašika mljevenih orasa i 3 kašike brašna.
Za fil: 200 ml. mlijeka, 300 gr. mljevenih orasa, 100 gr. čokolade za kuvanje, 15 kašika šećera, 3 banane, 300 gr. margarina.
Za ukrašavanje: 600 gr. bijelog fondana.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. U posudu mutimo bjelanca dodamo šećer i nasta vimo sa mućenjem, Potom u umućena bjelanca dodamo brašno, sjeckane orase, i mljevene orase, i sve sjedinimo sa varjačom. Pripremljenu smjesu rasporedimo u 3 okrugla kalupa obložena papirom i pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pečene kore izvadimo iz kalupa i odstranimo papir.
U blender stavimo oguljene i isječene banane i miksamo. U posudu sa žumancima dodamo šećer mutimo mikserom pa dodamo u to izmiksane banane stavimo na paru uz neprekidno miješanje da se dobije potrebna gustina.Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
U šerpicu staviti mlijeko i izlomljenu čokoladu pa kada mlijeko provri i čokolada se rastopi prelijemo preko mljevenih orasa i dobro promiješamo.
Izmutimo margarin dodamo ohladjen krem od žumanaca, dodamo prelivene orase, sve dobro izmutimo mikserom.
Na tacnu za tortu staviti I patišpanj premazati sa filom na to II patišpanj premazati sa filom pa III patišpanj premazati cijelu tortu sa filom.
Izmedju 2 prozirna najlona staviti fondan razvući oklagijom pa staviti preko filovane torte. Od ostatka fondana praviti loptice pa redati oko torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: