Maturska torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 13 May 2014 Sastojci:

Potrebno je: 6 jaja, 6 kašika šećera, 3 kašike brašna, 1 prašak za pecivo.
Za fil: 150 ml. mlijeka, 100 gr. kakao praha, 100 gr. čokolade u prahu, 200 gr. čokolade, 2 šlaga od čokolade, 50 ml. vode, 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 600 ml. mlijeka, 2 pudinga od čokolade.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja, dodati šećer pa mutiti mikserom, dodati pecivo i brašno i kašikom sjedinit smjesu. Smjesu istresti u tri okrugla kalupa obložena papirom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pečene patišpanje izvaditi iz rerne i iz kalupa odstraniti papir.
Fil:U šerpicu sipati 150 ml. mlijeka i kakao dodati 100 gr. čokolade i miješati žicom dok se krem ne zgusne pa skloniti sa šporeta.
U drugu šerpicu sipati 600 ml. mlijeka, dodati 2 pudinga od čokolade miješati žicom dok se ne zgusne pa skloniti sa šporeta pa dodati preostalu izlomljenu čokoladu miješati dok se čokolada ne rastopi pa ostaviti da se ohladi.
U posudu sa mućenje sipati šlag kremu , vodu, čokoladu u prahu,i 100 ml. mlijeka mutiti mikserom dok se ne dobije čvrsta krema.Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu dodati smjesu sa kakao i čokoladom, sjediniti sa mikserom i dodati 1/2 pripremljene šlag kreme i sve mikserom dobro sjediniti.U preostali šlag krem dodati ohladjene pudinge i mikserom dobro sjediniti.
Na tacnu za tortu staviti I patišpanj premazati kremom odnosno I filom , pa staviti drugu koru pa premazati sa filom od šlaga i pudinga, pa staviti III koru i cijelu tortu premazati sa drugim filom. Napuniti kuvarski špric sa preostalo malo fila od kakaoa i šlaga i ukrasiti cijelu tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: