Marina torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 6 May 2014 Sastojci:

Potrebno je: 6 jaja, 250 gr. šećera u prahu, 250 gr. margarina, 200 gr. brašna, 100 gr. mljevenih orasa , 1/2 peciva i 1 limun.
Za fil: 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu i 250 gr. čokolade za kuvanje.
Za ukrašavanje: 1 šlag krema od vanile i 100 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublju posudu za mućenja staviti margarin i šećer u prahu, dodati 6 žumanca izmutiti mikserom, dodati sok od limuna i izrendanu koru limuna mutimo mikserom dok smjesa ne postane pjenasta, potom dodamo brašno i mljevene orase i pecivo. Sve lagano sjedinimo. Posebno umutimo 6 bjelanaca i dodamo u prethodnu smjesu i varjačom sjedinimo. U dva pleha obložena papirom za pečenje istresemo pripremljenu smjesu i pečemo na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečene patišpanje izvadimo iz rerne odstranimo papir i presiječemo na polovine po dužini /da dobijete 4 lente/. U šerpu na šporetu stavimo izlomljenu čokoladu da se rastopi pa skinemo da šporeta da se ohladi.
Fil: U posudu za mućenje stavimo 250 gr. margarina i 250 gr. šećera u prahu i dobro umutimo.Potom dodamo ohladjenu rastopljenu čokoladu i sve dobro umutimo mikserom.
Na tancu za tortu staviti prvu lentu pa fil, na nju drugu lentu pa fil, pa treću lentu pa fil i četvrtu lentu i cijelu tortu premažemo sa filom.
Ukrašavanje: Umutiti šlag kremu sa mlijekom napuniti kuvarski špric i na sredinu torte napraviti cvijet i stranični dio ukrasiti sa šlagom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: