Torta za zaljubljene: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 15 Feb 2014 Sastojci:

Potrebno je:Za I patišpanj: 5 jaja, 100 gr. mljevenih orasa, 100 gr. kokosovog brašna ,100 šećera.
Za II patišapanju: 4 jaja, 4 kašike šećera, 2 kašike kakaoa,1 kašika brašna i 1/2 peciva,40 gr. čokolade.
Za III patišpanju: 5 jaja,100 gr. šećera, 100 kokosovog brašana.
Za fil: 1/2 litra mlijeka, 250 gr. šećera, 6 kašika brašna, 250 gr. margarina.
Za ukrašavanje: 1 šlag i 100 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema:I patišpanja: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa dodati šećer nastaviti mutiti pa dodati orase,kokosovo brašno i lagano sjediniti. Pripremljeno istresti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje pa peći na 200 stepeni 20 minuta.
II patišpanja: Polupati 4 jaja, dodati šećer mutiti mikserom pa u umućeno dodati kakao prah, izrendanu čokoladu, brašno i pecivo, sjediniti pa istresti u okrugli kalup obložen papirom i peći na 200 stepeni 20 minuta.
III patišpanja: Polupati jaja odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa u umućena bjelanca dodati šećer nastaviti sa mućenjem, dodati kokosovo brašno sjediniti pa staviti u okrugli kalup obložen papirom i peći na 200 stepeni 20 minuta. Pečene patišpanje izvaditi iz kalupa odstraniti papir.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 300 ml. mlijeka dodati šećer pa da provri.U preostalo mlijeko dodati žumanca , šećer i brašno sjediniti pa istresti u provrelo mlijeko miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta pa dodati 60 gr. čokolade i miješati dok se čokolada ne rastopi.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohladjen krem i mikserom sve sjediniti.
Na tacnu za tortu staviti I patišpanj premazati sa filom pa staviti na njega III patišpanju pa fil, pa na fil II patišpanju i cijelu tortu premazati sa filom.
Ukrašavanje: Umutiti šlag kremu sa 100 ml. mlijeka, napuniti kuvarski špric i ukrasiti gornju površinu i stranične dijelove torte.Po želji gornju polovinu torte moćete ukrasiti šarenim mrvicama.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: