Pileći stek sa maslinama i šampinjonima: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 4 Oct 2013 Sastojci:

Potrebno je: 1 kg. pilećeg steka, 400 gr. mariniranih šampinjona, 300 gr. crnih maslinki bez košpe, 300 gr. kačkavalja, 1 kašika senfa, 2 kašike brašna, peršun, 1,5 kašika mješavine začina , mala kašika karija, 300 ml. mlijeka, 1 limun, so , ulje i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Pileći stek isjeći na komade srednje veličine staviti u dublju posudu dodati 1/2 kašike začina, posoliti, pobiberiti dodati senf i kari,sve dobro sjediniti pa pržiti na zagrijanom ulju. Kada meso pobijeli i isprži se sklonimo sa šporeta i istresemo u podmazanu keramičku posudu, to prelijemo sa iscijedjenim sokom od limuna.
Tavicu u kojoj se pržio stek stavimo na šporet, dodamo brašno i miješamo dok se brašno ne proprži pa u proprženo brašno,dodamo mlijeko i miješamo dodamo 1 kašiku mješavine začina i miješamo dok se ne dobije potrebna gustina sosa. Dobijeni sos prelijemo preko gornje smjese u keramičkoj posudu
pa na to poredamo marinirane šampinjone pa isjeckan peršun, poredamo crne maslinke bez košpi, pa poredamo listove kačkavalja i stavimo u zagrijanu rernu i pečemo na 200 stepeni 40 minuta.Pečeno izvaditi.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: