Kupine u torti: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 10 Aug 2013 Sastojci:

Potrebno je: 12 jaja, 250 gr. šećera,250 gr. margarina, 300 gr. mljevenih orasa, pecivo, 200 gr. čokolade za kuvanje, 150 gr. kupina, 3 kašike brašna, 100 čokolade za kuvanje.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutiti bjelanca pa u umućena bjelanca dodati 120 gr. šećera pa nastaviti sa mućenjem dok se sve dobro ne umuti u to dodati mljevene orase i sjediniti sa kašikom lagano.
Zatim umutiti žumanca sa preostalim šećerom .Umutiti margarin pa u umućen margarin dodati umućena žumanca i sve dobro umutiti mikserom pa u to dodati ohladjenu otopljenu čokoladu, dodati u to izmućena bjelanca i sve sjediniti sa varjačom. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati brašno i pecivo sjediniti sa varjačom pa istresti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
U drugu smjesu dodati kupine i promiješati lagano sa varjačom./ to je fil/
Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne odstraniti papir pa podijeliti na 3 jednake lente. Prvu lentu staviti na tacnu premazati sa filom pa staviti drugu lentu pa fil pa treću lentu pa fil i cijelu tortu premazati sa smjesom. Na kraju po torti nanijeti izrendanu čokoladu.Ostaviti u frižider da se stegne.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: