Mikine kocke: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 16 Apr 2013 Sastojci:

Potrebno je: 5 jaja, 5 kašika šećera, 1 kašika brašna, 1 kašika kakaoa, 9 kašika mljevenih orasa.
Za fil: 8 kašika kuvane crne kafe, 2 kašike šećera, 1 vanilin šećer, 50 gr. čokolade, 2 kašike brašna, 150 gr. margarina.
Priprema fondana: 150 gr. šećera, 6 kašika vrele vode, 4 kašike kuvane instant kafe 1 kašika limunovog soka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati u dublji sud 2 cijela jaja, i 3 bjelanca mutiti mikserom dodati šećer umutiti. Dodati mljevene orase , kakao, brašno i sve sjediniti sa varjačom. Pripremljenu smjesu istresti u pravougaonu tepsiju obloženu sa papirom za pečenje, pa staviti u zagrijanu rernu i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.Pečenu koru izvaditi i presjeći na 3 lente po širirni.
Fil: U šerpu na šporetu staviti kuvanu kafu, dodati žumanca, šećer, vanilin šećer čokoladu, 2 kašike brašna i miješati žicom dok se ne dobije potrebna gustina. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin dodati ohladjen krem i sve dobro sjediniti.
Na tacnu staviti I lentu premazati sa pripremljenim filom pa staviti II lentiu takodje premazati sa filom pa staviti III lentu. Isiječemo kolač na kocke.
Priprema fondana: U šerpicu sipati šećer u prahu kuvanu instant kafu vodu i limunov sok miješati dok se sve dobvro ne sjediniti . Kada se sve sjedini na isječeni kolač kašikom nanijeti pripremljen fondan, odozgo po želji možete staviti narendanu čokoladu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: