Zimska torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 26 Feb 2013 Sastojci:

Potrebno je: 12 jaja, 12 kašika šećera, 10 kašika džema od breskve, 2 kašike brašna.
Fil: 1/2 litra mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 6 kašika šećera, 250 gr. margarina, 100 gr. šećera u prahu, 6 kašika šećera, 200 gr. sjeckanih orasa.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca mutiti bjelanca pa dodati šećer i dobro umutiti pa u umućena bjelanca dodati džem od breskve i 2 kašike brašna. Sve lagano sjediniti. Pleh za pečenje obložiti papirom i istresti pripremljenu smjesu peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 250 ml. mlijeka, dodati 6 kašika šećera da provri. U preostalo mlijeko razmutiti pudinge pa sipati u provrelo mlijeko miješati dok se ne zgusne. Potom skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Žumanca i 12 kašika šećera mutiti na pari pa kada se umuti skinuti i ostaviti da se ohladi.
Potom umutiti margarin i šećer u prahu dodati ohladjen krem od žumanaca mutiti pa dodati ohladjen krem od pudinga sve dobro umutiti
Pečenu patišpanju isjeći na tri jednaka dijela po širini staviti na tacnu za tortu premazati filom na fil II lenta pa fil i III lenta i cijelu tortu premazati sa filom. Filovanu tortu posuti gornji i stranične dijelove sjeckanim orasima.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: