Kuglice u torti: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 18 Feb 2013 Sastojci:

Potrebno je:10 jaja, Za koru: 8 kašika šećera, 8 kašika mljevenih orasa, 3 kašike oštrog brašna.
Za krem: 8 kašika šećera, 2 pudinga od vanilije, 800 ml. mlijeka, 3 kašike gustina, 250 gr. margarina.
Za kuglice: 100 gr. šećera, 100 ml. mlijeka, 100 gr. čokolade, 200 gr. mljevenih lješnjaka, 150 gr. mljevenog keksa.
Za ukrašavanje: 200 ml. mlijeka 2 šlaga.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Mutimo bjelanca dodamo šećer, pa kada su umućena bjelanca i šećer, dodamo mljevene orase, brašno i sve lagano sjedinimo.Pripremljenu smjesu istresemo u veću tepsiju obloženu papirom i pečemo na 180 stepeni 20 minuta.Pečenu koru izvadimo iz rerne i iz tepsije odstranimo papir i presječemo na dva dijela.
Krem: U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeko i dodati šećer da provri. U 100 ml. mlijeka dodati izmućenih žicom 8 žumanaca, zatim tu dodati gustin i pudinge promiješati i sipati u provrelo mlijeko.Kada se zgusne skloniti i ostaviti da se ohladi.Umutiti margarin pa dodati ohladjenu kremu i sve izmutiti mikserom.
Priprema kuglica: U šerpu na šporetu sipati 100 ml. mlijeka, dodati šećer i 2 žumanceta promiješati pa dodati izlomljenu čokoladu pa kada se čokolada istopi sklonimo sa šporeta pa dodamo mljevene lješnjake i mljeveni keks. Sve dobro sjedinimo i pravimo kuglice.
Na tacnu za tortu stavimo I koru premažemo sa pripremljenom kremom, poredamo na kremu pripremljene kuglice jednu do druge pa ponovo premažemo sa kremom, stavimo na to drugu koru i cijelu tortu premažemo sa kremom.
Ukrašavanje: 200 ml. mlijeka i 2 šlaga umutiti pa puniti kuvarski špric pa ukrasiti stranične i gornji dio torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: