Snajkina rodjendanska torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 16 Feb 2013 Sastojci:

Potrebno je: 10 jaja, 10 kašika šećera, 20 kašika ulja, 150 gr. kokosovog brašna, 3 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1/2 peciva.
Za fil: 1/2 litra mlijeka, 8 kašika šećera, 6 kašika griza 1 kašika kakaoa i 50 gr. kokosovog brašna, 1 kutija resana keksa.
Za premazivanje kore: 2 kašike eurokrema.
Za ukrašavanje:2 šlag kreme i 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema:Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, promiješati, dodati kokosovo brašno, kakao i pecivo i 3 kašike brašna sve dobro sjediniti pa istresti u veću četvrtastu tepsiju obloženu papirom za pečenje.Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne i presjeći na 2 dijela i svaku koru premazati sa eurokremom.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 1/2 litra mlijeka, dodati šećer, kakao, griz i kokosovo brašno miješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin pa dodati ohladjenu smjesu i sve dobro sjediniti.
Na tacnu za torte staviti I premazanu koru sa eurokremom,na nju nanijeti dio fila, poredati resana keks, takodje premazati sa filom,staviti fiom pa staviti drugu premazanu koru i cijelu tortu premazati sa filom.
U 200 ml. mlijeka umutiti 2 šlag kreme napuniti kuvarski špric pa na sredinu torte napraviti srce . Ukrasiti vanjske i gornje dijelove torte .

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: