Musaka sa kobasicama i prazilukom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 29 Jan 2013 Sastojci:

Potrebno je: 2 struka praziluka, 1/2 kg. kobasica, 1 kg. krompira, 100 gr. kačkavalja, 200 ml. neutralne pavlake, 70 gr. margarina, 30 gr. brašna, 1 kocka za supu kokošija, 2 kašike vinskog sirćeta, 1 kašika mješavine začina, ulje so i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U šerpu sa vodom kuvati oguljen krompir isječen na kolutove posoliti i kuvati. Kada voda sa krompirom provri dodati vinsko sirće pa kuvati ne previše . Zatim kuvani krompir izvaditi i iscijediti.U pola litra vode u šerpici staviti kocku za supu da provri pa skloniti.
U zagrijanoj tavici na otopljenom margarinu pržiti kobasice isječene na tanje krugove i praziluk takodje na tanje krugove, dodati malo mješavine začina i pobiberiti, dodati brašno promiješati pa preliti sa kuvanom supom, dodati neutralnu pavlaku promiješati pa dinstati par minuta.
Vatrostalnu posudu premažemo sa uljem pa stavimo procijedjeni kuvani krompir, pa pržene kobasice i praziluk sa sosom, na to poredati listiće kačkavalja , pa sve staviti u zagrijanu rernu i peći na temperaturi od 200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu musaka izvaditi iz rerne i poslužiti.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: