Posna torta sa plazma keksom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 3 Jan 2013 Sastojci:

Potrebno je: 500 gr. plazme keksa, 2 pudinga od vanilije, 500 ml. vode, 6 kašika šećera, 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 250 gr. čokolade, 100 gr. mljevenih orasa, 1 bijeli fondan.

Uputstvo za pripremu:

Priprema:U šerpu na šporetu sipati 300 ml. vode, dodati šećer , a u preostalu vodu razmutiti pudinge pa dodati u provrelu vodu na šporetu promiješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostraviti da se ohladi.
U dublju posudu izlomiti plazmu keks na parčad, dodati mljevene orase i izrendanu čokoladu. Sve promiješati.
Umutiti margarin sa prah šećerom pa dodati ohladjene kuvane pudinge i sve sjediniti sa mikserom. Pripremljenu smjesu istresti u posudu sa plazma keksom orasima i čokoladom i dobro promiješati sa varjačom sjediniti.
U duboku staklenu posudu obloženu prozirnom folijom istresti pripremljenu sadržinu prekriti prozirnom folijom i staviti u frižider da se stegne. Kada se torta stegnula izvaditi iz frižidera i istresti na tacnu za torte.
Na prozirnu foliju staviti bijeli fondan prekriti folijom prozirnom i oklagijom razvući koru pa prekriti pripremljenu tortu. Od ostatka osječenog fondana praviti jelkice ili druge ukrase pa staviti okolo i po torti.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: