Ina torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 19 Dec 2012 Sastojci:

Potrebno je: 10 jaja Za patišpanju: 400 gr. šećera , 2 kašike vinskog sirćeta.
Fil; 1 litar mlijeka, 4 pudinga od vanilina, 14 kašika šećera, 100 gr. putera,, 100 ml. slatke pavlake, 2 šlaga, 300 ml. mlijeka, 500 gr. kaisija iz konzerve, 250 gr. margarina.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. Umutimo bjelanca, dodamo šećer umutimo dodamo sirće promiješati. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa istresti umućena bjelanca. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne i isjeći na polovinu po širini Fil: U šerpi na šporetu sipati 600 ml. mlijeka, dodati 2 kašike šećera. U preostalo mlijeko razmutiti pudinge pa dodati u provrelo mlijeko miješati pa kada se zgusne skloniti sa šporeta.
Mutiti žumanca na pari dodati šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi skloniti sa šporeta.
Umutiti margarin i puter dodati ohladjen krem od žumanaca umutiti i krem od pudinga sve sjediniti umutiti mikserom. Umutiti slatku pavlaku pa u umućenu pavlaku dodati 4 kašike fila sve sjediniti.
Na tacnu za tortu staviti prvu koru premazati sa filom, preko fila nanijeti polovine kaisija, na kaisije ponovo nanijeti fil pa staviti drugu koru i cijelu tortu premazati sa filom. Napuniti špric sa pripremljenim filom od pavlake i pripremljenog fila i ukrasiti stranične i gornje dijelove torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: