Šarena tigar torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 5 Dec 2012 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 8 jaja, 8 kašika šećera, 8 kašika brašna i 1 prašak za pecivo.
Za fil: 2 pudinga od čokolade, 700 ml. mlijeka, 6 kašika šećera, 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 4 jaja, 100 gr. čokolade za kuvanje, 150 gr. mljevenih orasa , 12 kašika šećera i 1 prehrambena crvena boja.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U posudu za mućenje polupati jaja, dodati šećer i mutiti mikserom, dodati brašno i prašak za pecivo sve dobro sjediniti sa varjačom. Staviti u pleh obložen kuvarskim papirom i peći na temperaturi od 150 stepeni 30 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne odstraniti papir i izdrobiti ili iskidati na parčad u dublju posudu.
Fil: U šerpu na šporetu sipati 400 ml. mlijeka, dodati 6 kašika šećera a u preostalo mlijeko razmutiti pudinge. Kada mlijeko provri istresti pripremljene pudinge i miješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se čokolada ne rastopi, ostaviti da se ohladi.
Zatim umutiti margarin sa 250 gr. šećera u prahu, dodati 4 žumanca mutiti dok se smjesa ne sjedini potom dodati ohladjeni puding i sve dobro umutiti mikserom, dodati mljevene orase i sve sjediniti. Pripremljeni fil sipati u iskidanu patišpanju i sve varjačom dobro sjediniti. Na tacnu za tortu od pripremljene smjese formirati tortu po vlastitom izboru sa rukom. Zatim umutimo 4 bjelanca dodati 6 kašika šećera dobro umutiti a u šerpicu na šporetu sipati 100 ml. vode i 6 kašika šećera kada se ušpinuje u tankom mlazu sipati u umućena bjelanca uz neprekidno mućenje.Od umućenih bjelanaca premazati tortu, stim što treba odvojiti dio umućenih bjelanaca i u njuih dodati crvenu prehranbenu boju napuniti kuvarski špric i ukrasiti donji dio torte i stranične dijelove torte kao i gornji dio torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: