Super brza torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 5 Dec 2012 Sastojci:

Potrebno je:300 gr. mljevene plazme keksa, 1 čaša gaziranog soka od narandže, 250 gr. šećera u prahu, 1 margarin, 1 manja kutija piškota, 1 kutija tops ili jafa keksa, 100 ml. mlijeka, 3 pudinga od vanilije ,600 ml. mlijeka.
Za ukrašavanje : 1 šlag i 100 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublju posudu staviti mljeveni plazma keks i preliti sa sokom od narandže i sve dobro sjediniti. U šerpu na šporetu sipati 500 ml. mlijeka da provri, a u preostalo mlijeko razmutiti pudinge pa sipati u provrelo mlijeko miješati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa 250 gr. šećera u prahu, pa dodati ohladjen kuvani puding i sve dobro sjediniti. Jafa ili tops keks i piškote prije slaganje umakati u mlijeko.
Na četvrtastu tacnu za torte formirati koru koju smo napravili od mljevene plazme keksa i soka pa premazati sa pripremljenim filom, na to nanijeti tops keks umočen u mlijeko, sa čokoladinim dijelom okrenutim na dole, ponovo premazati sa filom pa na fil ponovo redati piškote umočene u mlijeko i cijelu tortu premazati sa pripremljenim filom.
Na kraju umutiti šlag sa 100 ml. mlijeka napuniti kuvarski špric i ukrasiti gornji dio torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: