Trostruko uživanje: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 24 Nov 2012 Sastojci:

Potrebno je: 10 jaja. Za koru: 150 gr. šećera , 150 gr. mljevenih orasa, 2 kašike prezle, 3 kašike brašna.
Za fil: 1 litar mlijeka, 200 gr. šećera, 2 pudinga od vanilije, 100 gr. mljevenih orasa, 125 gr. margarina, 100 gr. čokolade, 200 gr.keksa.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja odvojiti bjelanca od žumanaca bjelanca staviti u sud za mućenje i mutiti mikserom, dodati šećer mutiti dok se šećer ne rastopi zatim dodati prezle, brašno i mljevene orase. Sve sjediniti sa varjačom. Pravougaonu tepsiju premazati sa uljem, posuti sa brašnom i istresti pripremljenu smjesu. Staviti u zagrijanu rernu da se peče na 190 stepeni 20 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne.,
Fil: U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeka, dodati šećer, u preostalo mlijeko razmutiti pudinge pa dodati žumanca miješati pa dodati u provrelo mlijeko miješati dok se smjesa ne zgusne. Kada se fil zgusne skloniti sa šporeta i dodati margarin, miješati dok se margarin ne rastopi. 1/2 fila nanosimo na pečenu patišpanju a u preostasli fil dodamo čokoladu i sjedinimo. Na fil poredamo keks, na keks nanosimo fil sa čokoladom , na čokoladu nanesemo mljevene orase. Kada se kolač ohladi siječemo na kocke.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: