Slatke pogačice sa orasima: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 14 Nov 2012 Sastojci:

Potrebno je: 5 jaja, 250 gr. mljevenih orasa, 250 gr. šećera u prahu, 1 limun, 200 gr. džema od brusnice, 4 kašike šećera, 200 gr. čokolade, 125 gr. margarina, 400 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U sud za mućenje staviti šećer u prahu, mljevene orase, 1 jaje, 1/2 soka od limuna smjesu zamijesiti rukom. Zatim izvaditi tijesto na radnu površinu i rastanjiti sa rukom. Vaditi kalupom ili čašom okrugle forme pa redati u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Pečene izvaditi iz rerne.
Fil: 4 jaja polupati odvojiti bjelanca od žumanac a . U žumanca dodati šećer, mlijeko i margarin staviti na šporet i miješati varjačom, zatim dodati izlomljenu čokoladu miješati žicom dok se čokolada ne rastopi,pa pskloniti sa šporeta.
Pečenu okruglu formu premazati sa džemom staviti na nju drugu formu i umakati u fil od čokolade. Postupak ponoviti sa svim formama.Redati na aluminijsku foliju dok se čokolada ne stegne. Kada se čokolada na formama stegla stavljati na tacnu i na svaku formu sa čokoladom na sredini staviti po 1 čokoladnu bonbonu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: