Rolat sa spanaćem i sirom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 12 Nov 2012 Sastojci:

Potrebno je: 5 jaja, 1 kg. spanaća, 1 kg. brašna, 300 gr. sira, 500 ml. mlijeka, 125 ml. ulja, 1 kvasac, 250 gr. margarina, ulje, so i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U šerpi na zagrijanom ulju pržiti opran i sitno isječen spanać, posoliti i izdinstati. Izdinstan spanać istresti u cjediljku pritisniti kašikom da izadje nepotrebvna tečnost.Staviti u dublju posudu dodati sir, dodati 3 jaja i 2 bjelanca sve dobro sjediniti.
U šerpu na šporetu sipati mlijeko da se zagrije pa skloniti dodati kvasac so,prstohvat šećera promiješati da se kvasac rastopi. U dublju posudu sipati brašno , dodati 1 kašiku ulja i mlijeko sa kvascem posoliti i zamijesiti smjesu sa rukom srednje mekano. Ostaviti da naraste 15 minuta.
Zatim na radnu površinu posutu sa brašnom premijesiti tijesto. Od tijesta napraviti rolat i isjeći na 6 jednakih dijelova. Od svakog dijela razvući kore. I koru razvući oklagijom, premazati sa umućenim margarinom staviti fil od spanaća uviti u rolat i staviti u tepsiju namazanu sa margarinom.Na isti način napravimo sve rolate. Premažemo sa margarinom sve rolate.Ostaviti rolate u tepsiji da odstoje 15 minuta.Umutiti žumanca Pa premazati odstojale rolate. U šerpicu ugrijati 120 ml. ulja i preliti preko rolata. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 220 stepeni 45 minuta. Pečene rolate izvaditi iz rerne i isjeći na parčad.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: