Reform torta sa bademima: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 5 Nov 2012 Sastojci:

Potrebno je: 10 jaja, 250 gr. šećera, 250 gr. mljevenih badema, 250 gr. šećera u prahu, 250 gr. margarina, 40. gr. čokolade, 100 gr. oljuštenih isjeckanih badema, 50 gr. čokoladnih mrvica.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Kora: Polupati jaja i odvojiti bjelanca od žumanaca. U dublju posudu umutiti bjelanca , pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem kada su se bjelanca umutila dodati 250 gr. mljevenih badema. Sve dobro sjediniti sa varjačom. Veću pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i istresti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu koru izvaditi iz rerne i isjeći na četiri kvadrata.
Fil: Žumanca staviti u dublju posudu na paru i mutiti mikserom dodati 40 gr. čokolade izlomljene na parčad i miješati dok se čokolada ne otopi. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se smjesa ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa kada se margarin dobro umutio dodamo ohladjenu smjesu od žumanaca i čokolade. Sve dobro umutimo mikserom.
Na tacnu za torte stavimo prvi kvadrat i premažemo filom, na fil stavimo drugi kvadrat, pa premažemo filom, pa treći kvadrat pa fil i četvrti kvadrat pa fil. Cijelu tortu premažemo sa filom . Stranični dio torte ukrasimo sa isjeckanim bademima i gornji dio torte sa čokoladnim mrvicama.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: