Puding torta sa susamom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 16 Oct 2012 Sastojci:

Potrebno je;: Za tijesto: 250 gr. mljevene plazme keksa, 100 gr. susama, 250 gr. margarina, 200 gr. šećera u prahu, 200 gr. čokolasde, 8 kašika meda, 200 gr. sjeckanih orasa.
Za fil: 1 litar mlijeka, 4 pudinga od vanilije, 100 gr. šećera , 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 300 gr. mljevene plazme, 8.krem bananica
Za ukrašavanje: 2 šlaga i 200 ml. mlijeka

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U tavici bez masnoće ispržiti susam. Skloniti sa šporeta.
U posudu za mućenje staviti margarin, dodati šećer u prahu miješati varjačom dodati izlomljenu čokoladu, med, mljeveni keks sjeckane orase, ispržen susam i sve dobro sjediniti. Okrugli kalup prekriti najlonskom folijom, i istresti pa staviti u zamrzivač, da se stegne.
Priprema fila: U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeka, dodati šećer , a u preostalo mlijeko razmutiti pudinge sipati u provrelo mlijeko miješati dok se ne zgusne. Kad se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Zatim umutiti margarin sa šećerom u prahu ,dodati ohladjen puding izmutiti mikserom. 1/2 fila staviti u drugi sud,dodati krem bananice, a u preostali fil dodati mljevenu plazmu keks i izmiješati.
Ohladjenu koru izvaditi odstraniti foliju i staviti na tacnu za torte, nanijeti fil sa plazma keksom na taj fil staviti fil sa krem bananicima i izravnati površinu.
Ukrašavanje: U 200 ml. mlijeka umutiti 2 šlaga i ukrasiti gornju i stranične dijelove torte .

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: