Bijeli kolutovi: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 21 Aug 2012 Sastojci:

Potrebno je: 6 jaja, 16 kašika šećera, 16 kašika vrele vode, 16 kašika brašna i 1 pecivo.
Fil: 1 litar mlijeka, 12 kašika gustina, 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 100 gr. kokosovog brašna, 1 narandža, 10 kašika šećera.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati jaja, mutiti sa šećerom, pa kada se dobro umuti dodati vrelu vodu , pecivo i brašno. Sve dobro sjediniti sa varjačom. Pripremljenu smjesu istresti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne odstraniti papir pa čašom vaditi kolutove.Svaki kolut presjeći .
Fil:U šerpu na šporetu sipati 600 ml. mlijeka, dodati 10 kašika šećera pa da provri. Posebno u 400 ml. mlijeka razmutiti gustin pa sipati u provrelo mlijeko , miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa kada se umuti dodati ohladjen skuvan gustin, dodati iscijedjen sok od narandže i sve dobro sjediniti.
Puniti filom kuvarski špric i na jednu polovinu presječenog koluta nanijeti fil pa preklopiti drugom polovinom. Postupak ponoviti i sa svim ostalim kolutovima.Pripremljene kolutove posuti sa kokosovim brašnom , a na sredinu svakog punjenog koluta staviti sa špricom malo istog fila.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: