Torta sa bananama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 12 Jul 2012 Sastojci:

Potrebno je: 8 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna , 1 kašika kakao i 1 pecivo.
Za fil: 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 6 kašika šećera, 2 pudinga vanilije, 700 ml. mlijeka, 6 banana.
Za ukrašavanje: 2 šlaga i 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati 6 jaja, dodati još 2 bjelanca dodamo šećer i mutimo mikserom dok se smjesa ne umuti zatim dodamo kakao, brašno i pecivo i sve varjačom sjedinimo. Veću pravougaonu tepsiju obložimo papirom istresemo pripremljenu smjesu i pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne odstranimo papir i presiječemo na 3 lente po širini.
Fil; U šerpu sipamo 400 ml. mlijeka, dodamo 6 kašika šećera , a u preostalo mlijeko razmutimo pudinge . Kada mlijeko provri dodamo pudinge i miješamo dok se puding ne zgusne. Sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Zatim mutimo margarin vanilin šećer i šećer u prahu dodamo 2 žumanca, sve dobro sjedinimo. Potom dodamo ohladjen puding i sve dobro umutimo.
Na tacnu za tortu staviti prvu patišpanju premazati filom pa na fil staviti 3 oguljene i presječene banane, na banane ponovo stavimo fil pa na fil stavimo ponovo patišpanju, pa fil, pa 3 presječene banane, pa fil pa treću lentu i cijelu tortu premažemo sa filom.
Zatim umutimo 2 šlaga sa 200 ml. mlijeka, umutimo šlag i napunimo kuvarski špric i cijelu tortu ukrasimo sa šlagom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: