Čoko rolat sa kivijem: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 30 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 7 jaja, 7 kašika šećera, 12 kašika mljevenih orasda, 2 kašike brašna i 1 pecivo.
Za fil;: 250 gr. margarina, 250 gr. šećera u prahu, 2 pudinga od vanilije, 500 ml. mlijeka, 150 gr. žele bonbona, 6 kivija.
Za preliv: 50 gr. margarina 100 gr. čokolade za kuvanje i 2 kašike kakaoa i 2 kašike ruma.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublji sud polupamo jaja dodamo šećer i umutimo pa dodamo brašno, mljevene orase i pecivo i sve varjačom sjedinimo. Pravougaonu tepsiju obložimo kuvarskim papirom istresemo pripremljenu smjesu i pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. Pečeno izvadimo iz rerne i uvijemo u vlažnu krpu u rolat.
Fil: U šerpu na šporetu sipamo 300 ml. mlijeka, a u 200 ml. mlijeka dodamo dva pudinga od vanilije razmutimo i sipamo u provrelo mlijeko i miješamo dok se ne zgusne sklonimo i ostavimo da se ohladi.
Umutimo margarin sa šećerom u prahu dok ne bude pjenast pa dodamo ohladjen fil i sve dobro umutimo.U fil dodati isjeckane na sitno žele bonbone i promiješati.
Omekšalu patišpanju izvadimo iz krpe odvijemo i premažemo sa pripremljenim filom, na sredinu patišpanje na fil poredati 5 oguljenih kivija pa uviti sa obje strane ka sredini u rolat Rolat staviti na tacnu.
U šerpici rastopiti margarin dodati rum i čokoladu i kakao i skuvati dok se čokolada ne otopi preliti preko rolata. Na sredinu rolata poredati 1 kivi isječen na krugove i ostaviti da se stegne.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: