Bebi torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 23 May 2012 Sastojci:

Potrebno je:Za patišpanju: 10 jaja, 10 kašika šećera, 20 kašika ulja, 3 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1/2 peciva, 250 gr. mljevenih orasa.
Z fil: 500 ml. mlijeka, 8 kašika šećera, 6 kašika griza, 250 gr. margarina, 2 kašike eurokrema, 100 gr. sjeckanih orasa, 2 kašike kakaoa.
Za ukrašavanje: 2 šlaga od vanilije i 2 dcl. mlijeka. 50 gr. čokoladnih mrvica.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Patišpanja: Polupati jaja , dodati šećer pa umutiti, dodati brašno, ulje, mljevene orase, pecivo, kakao i sve varjačom sjediniti.
Veću pravougaonu tepsiju stavimo papir za pečenje pa istresemo pripremljenu smjesu i pečemo u zagreijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Fil: U šerpu na šporetu sipamo mlijeko, dodamo šećer i griz, kakao i miješamo varjačom dok se ne zgusne. Kada se sadržina zgusne sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi. Umutimo margarin dodamo ohladjen krem i sjeckane orase i sve mikserom umutimo.
Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne odstranimo papir i presječemo na dva dijela po širini. Prvi patišpanj stavimo na tacnu za torte i premažemo sa filom, zatim stavimo drugi patišpanj i cijelu tortu premažemo sa filom.Zatim umutimo 2 šlaga sa 200 ml. mlijeka punimo kuvarski špric i na sredinu torte napravimo od šlaga srce, a takodje ukrasimo i gornje ivice i stranične dijelove torte. U srce napravljeno od šlaga stavljamo čokoladne mrvice.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: