Musaka sa mladim lukom i povrćem: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 18 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: 6 struka mladog luka, 600 gr. krompira, 1 mrkva, 4 jaja, 500 gr. mljevenog pilećeg mesa, 2 tikvice, 3 čena bijelog luka, 2 patlidžana, 1 zelena i 1 crvena paprika, 3 paradaiza, malo bosiljka, biber, so i ulje, 150 kisele pavlake.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Na zagrijanom ulju pržiti sitno isječen mladi luk, dodati 3 čena isječenog bijelog luka, dodati mrkvu isječenu na sitne kockice, dodati mljeveno pileće meso, posoliti pobiberiti i propržiti.
Vatrostalnu tepsiju namazati sa uljem poredati isječen krompir na kolutove , na krompir staviti dio smjese sa isprženim mljevenim mesom, na meso poredati krugove patlidžana pa ponovo nanijeti smjesu od mljevenog mesa pa na to isjeći malo bosiljka, pa poredati isječene tikvice na krugove, na tikvice opet nanijeti smjesu od mljevenog mesa pa na meso isjeći papriku crvenu i zelenu na krugove pa na to isjeći paradaiz na krugove. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne preliti sa umućenim jajima i pavlakom pa ponovo vratiti u rernu da se zapeče oko 10 minuta.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: