Torta od oblandi: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 16 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: 3 lista oblande, 15 jaja, 300 gr. kokosovog brašna, 400 gr. šećera, 200 gr. šećera , 150 gr. mljevenih orasa
Fil: 300 g. šećera u prahu, 250 gr. margarina.
Za ukrašavanje: 1 šlag i 100 ml. mlijeka. 100 gr. čokolade.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupamo 10 jaja i odvojimo bjelanca od žumanaca. U dublju posudu mutimo bjelanca pa dodamo šećer mutimo dodamo kokosovo brašno i promiješamo sa varjačom. List oblande staviti u tepsiju sa ravnom površinom okrenutom na dole i nanijeti pripremljeni fil, isto uraditi i sa drugim listom oblande pa staviti u zagrijanu rernu i peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
Polupamo preostalih 5 jaja odvojimo žumanca od bjelanaca bjelanca mutimo sa šećerom umućenom dodamo mljevene orase i takodje list oblande ravan dio okrenut na dole premažemo sa pripremljenim filom i takodje pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečene oblande izvaditi iz tepsije.
Umutimo 15 žumanaca sa šećerom u prahu pa kuvati na pari dok se smjesa ne zgusne. Umutimo margarin dodamo ohladjen krem od žumanaca i sve sjediniti. Na tacnu staviti oblandu sa filom od kokosovog brašna okrenutim na gore, pa premazati sa pripremljenim filom, pa staviti takodje drugi pečeni list oblande sa filom na gore, pa premazati sa filom, pa staviti treći list oblande sa filom okrenutom na dole , a gornja površina bude ravna bez fila. Premažemo sa pripremljenim filom . Zatim umutimo šlag sa mlijekom napunimo kuvarski špric i ukrasimo stranične dijelove torte. Istopimo čokoladu punimo kuvarski fišek i ukrasimo (išaramo/ gornji dio torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: