Vanil torta sa bananama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 11 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: 6 jaja, 6 kašika šećera, 12 kašika mljevenih lješnjaka, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaoa i 1 pecivo.
Fil: 800 ml. mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 10 šećera, 200 gr. margarina, 200 ml. slatke pavlake, 4 vanilin šećera, 122 čoko bananica
Za ukrašavanje : 2 šlaga 200 ml. mlijeka .

Uputstvo za pripremu:

Priprema:Polupamo jaja i odvojimo bjelanca od žumanaca. Mutimo bjelanca pa dodamo šećer nastavimo sa mućenjem pa dodamo mljevene lješnjake ,brašno, kakao i peciv o i sve dobro sjedinimo.
Veću pravougaonu tepsiju obložimo papirom za pečenje i istresemo pripremljenu smjesu. Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne odstraniti papir i presjeći na tri lente po širini.
Fil: U šerpu na šporetu sipamo 500 ml. mlijeka dodamo šećer i vanilin šećer. U posudu umutimo žumanca dodamo pudinge i 300 ml. mlijeka i sipamo u provrelo mlijeko. Kada se smjesa zgusne sklonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi Izmutimo slatku pavlaku. Posebno umutimo margarin,dodamo ohladjen krem izmutimo mikserom i dodamo umućenu slatku pavlaku i sve sjedinimo.
I lentu patišpanje stavimo na tacnu premažemo sa pripremljenim filom pa na fil poredamo 6 bananica pa ponovo stavimo fil, pa II lentu pa fil pa opet čokoladne bananice pa fil pa treću lentu. Cijelu tortu premažemo sa preostalim filom.
Zatim umutimo 2 šlaga sa 200 ml. mlijeka napunimo kuvarski špric i ukrasimo cijelu tortu.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: