Srce torta sa višnjama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 7 May 2012 Sastojci:

Potrebno je: Patišpanja: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i 1 pecivo.
Fil: 4 pudinga od vanilije, 750 ml. mlijeka, 2 jaja, 250 gr. margarina, 1 želatin 22 kašike šećera, 500 gr.kompota od višanja.
Za ukrašavanje: 2 šlaga 200 ml. mlijeka 1 želatin 100 ml. vode.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Patišpanja: Polupati 3 jaja i 2 bjelanca mutiti mikserom dodati šećer pa kada se dobro umuti dodati pecivo i brašno. Pripremljenu smjesu istresti u podmazan i brašnom posut kalup u obliku srca i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz kalupa i presjeći na dva dijela.
Fil: U 500 ml. mlijeka, dodati 11 kašika šećera u preostalo mlijeko istresti pudinge i dodati 2 žumanca sjediniti i istresti u provrelo mlijeko i kuvati dok se ne zgusne,ostaviti da se smjesa ohladi.
U drugu šerpu staviti višnje iz kompota dodati šećer i u vodi razmekšao želatin promiješati i skloniti sa šporeta. Umutiti margarin pa dodati krem ohladjen sa pudinzima i žumancima i sve dobro sjediniti mikserom.
Na I koru staviti fil od pudinga i margarina . pa staviti drugu koru pa na nju staviti fil pa istresti fil sa višnjama i želatinom.
Zatim umutiti dva šlaga sa 200 ml. mlijeka i napuniti kuvarski špric i ukrasiti tortu stranične dijelove i sredinu torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: