Torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 24 Apr 2012 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 4 jaja, 24 kašike šećera, 24 kašike brašna, 24 kašike mlijeka, 2 kašike kakaoa, 2 kašike prezle 2 kesice praška za pecivo.
Za fil: 1 litar mlijeka, 18 kašika šećera, 250 gr. margarina, 200 gr. čokolade , 200 gr. sjeckanih orasa.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublji sud polupati jaja pa umutiti dodati šećer, umutiti pa dodati mlijeko, brašno, pecivo, prezle, kakao i sve dobro sjediniti. Dva okrugla kalupa za torte obložiti papirom za pečenje pa istresti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 210 stepeni oko 35 minuta. Pečene piškote izvaditi iz rerne odstraniti papir i presjeći na dva dijela da dobijete 4 kore.
Fil: U šerpu na šporetu sipati mlijeko, staviti margarin šećer, i 100 gr. izlomljene čokolade. Kada margarin i čokolada rastope smjesu skloniti sa šporeta pa dodati isjeckane orahe i promiješati.
U kalup za torte staviti najlonsku foliju.
I koru preliti sa pripremljenim ohladjenim filom i staviti prelivenu koru sa filom na dole, postupak ponoviti i sa svim ostalim korama Ostavite u frižider da se stegne. Zatim izvaditi iz frižidera prevrnuti na tacnu odstraniti foliju - Zatim istopiti čokoladu sa malo ulja i preliti sa čokoladom praveći krugove.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: