Petit kolač: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 18 Apr 2012 Sastojci:

Potrebno je: 700 gr. margarina, 350 gr. šećera u prahu, 10 kašika šećera, 4 pudinga od vanilije, 250 gr. mljevenog keksa, 100 gr. kokosovog brašna, 100 gr. mljevenih orasa, 100 gr. čokolade, 400 gr. petit keksa, 1,5 litar mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U šerpu na šporetu sipati 800 ml. mlijeka, dodati 10 kjašika šećera u 200 ml. mlijeka sipati pudinge promiješati i istresti u provrelo mlijeko kuvati dok se ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin, sa šećerom u prahu dodati ohladjene pudinge i sve dobro umutiti i sjediniti. Pripremljenu smjesu podijeliti na 3 dijela u jedan dio dodati mljeveni keks, u drugi dio dodati kokosovo brašno a u treći dio dodati izrendanu čokoladu i mljevene orase.
Petit keks potapati u mlijeko i redati na tacnu za kolače pa na prvi red keksa nanijeti fil sa keksom, pa ponovo redati keks umočen u mlijeko pa staviti drugi fil sa kokosovim brašnom, pa staviti ponovo red potopljenog keksa pa na njega staviti fil sa izrendanom čokoladom i mljevenim orasima. Po želji cijeli kolač možete prekriti sa izrendanom čokoladom na krupniju parčad.Ostaviti da se stegne.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: