Zeljanica pita sa svježim kupusom i sirom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 19 Mar 2012 Sastojci:

Potrebno je: 600 gr. kora za pitu, 6 jaja, 1 kg. svježeg kupusa, 200 ml. kisele pavlake, 500 gr. sira, 200 ml. mineralne vode, biber, so i ulje.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Glavicu svježeg kupusa sitno isjeći posoliti i pobiberiti i dinstati na zagrijanom ulju. Sir izrendamo dodamo 5 jaja, umutimo žicom, dodamo kiselu vodu, promiješamo potom dodamo izdinstani kupus, promiješamo .
Pravougaonu tepsiju namažemo sa uljem pa stavimo dvije kore stim što svaku koru treba poprskati sa uljem pa na te kore stavimo dvije kore, nanesemo dio pripremljenog fila na fil stavimo jednu koru, nanesemo dio fila, pa opetr jednu koru i tako dok se ne potroše sve kore , stim što treba ostaviti 3 kore na vrh pite poprskati sa uljem i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Potom umutimo 1 jaje dodamo kiselu pavlaku i sve dobro sjedinimo. Pečenu pitu izvadimo iz rerne i prelijemo sa smjesom od jajeta i pavlake i ponovo vratimo u rernu na istu temperaturu i pečemo 10 minuta.Pečenu pitu izvaditi iz rerne i sjeći na komade.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: