Tavče sa prazilukom i pasuljem: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 15 Mar 2012 Sastojci:

Potrebno je: 500 gr. polukuvanog pasulja, 3 struka praziluka, 300 gr. slanine, 1 kašika crvene mljevene paprike, 100 gr. čajne kobasice, 2 čena bijelog luka, 3 mrkve iz turšije, 3 patlidžana iz turšije, 2 kašike vinskog sirćeta, biber, so i ulje

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U šerpu sa polukuvanim pasuljem dodati slaninu isječenu na kockice, takodje na kockice dodati isječenu čajnu kobasicu.
Praziluk isjeći na krugove i pržiti u zagrijanom ulju, kada se uprži skloniti sa šporeta.U drugu posudu isjeći mrkvu na duguljastu parčad, sitno isjeći i bijeli luk dodati 3 kašike ulja, posoliti i pobiberiti dodati sirće i promiješati.
Praziluk dodamo u šerpu sa pasuljem i promiješamo i dodati mljevenu crvenu papriku sklonimo sa šporeta. Sadržinu sipamo u zemljanu
posudu i pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta. Kada je pečeno izvaditi iz rerne sipati u tanjire a na sredinu nasutog pasulja staviti lisku zelene salate i na nju staviti mrkvu i bijeli luk. Okolo tanjira poredati patlidžane isjećene na kolutove.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: