Rolat sa bananama: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 7 Mar 2012 Sastojci:

Potrebno je: 8 jaja Za patišpanju: 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1 kašika kakaoa, 1 pecivo.
Za fil: 250 gr. margarina, 250 gr. prah šećera, 1 vanilin šećer, 6 kašika šećera, 2 pudinaga od vanilije, 500 ml. mlijeka, 6 banana.
Za ukrašavanje: 1 šlag od vanilije i 1 šlag od čokolade 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U dublji sud polupati jaja i dodati još 2 bjelanca , a 2 žumanca ostaviti u drugu posudu.Mutiti mikserom jaja, dodati šećer, vanilin šećer pecivo i brašno, promiješati pa dodati kakao . Sve dobro sjediniti sa varjačom. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom pa istresti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne i uviti u vlažnu kuhinjsku krpu.
Fil: U šerpi na šporetu sipati 400 ml. mlijeka, dodati šećer. U preostalo mlijeko razmutiti pudinge pa istresti u provrelo mlijeko i kuvati dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
U dublju posudu umutiti margarin sa prah šećerom i 2 žumanca. Dodati ohladjen pudin i sve dobro sjediniti.
Patišpanju odviti iz krpe premazati sa pripremljenim filom poredati banane sa dva kraja patišpanje, uviti pomoću papira. Uvijeni rolat staviti na tacnu odstraniti papir,stim da gornja strana rolata bude okrenuta na dole , i premazati sa preostalim filom cijeli rolat.
Umutiti šlag od vanilije premazati rolat. Sa umućenim šlagom od čokolade puniti kuvarski špric pa ukrasiti rolat.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: