Piroške od mljevenog mesa: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 2 Mar 2012 Sastojci:

Potrebno je: 300 gr. mljevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 1 jaje, , 1 mala kaščica brašna, 2 kafene šolje mlijeka, 200 ml. kisele vode, so, biber i ulje, 500 gr. tankih kora za baklavu.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U tavici u zagrijanom ulju pržiti sitno isječen crni luk dok ne omekša, posoliti i pobiberiti,dodati mljeveno meso pa kada se proprži dodati bešanel, U drugoj tavici staviti brašno miješati pa dodati mlijeko miješati dok se ne dobije gust bešanel. Polupati jaje izmutiti pa dodati u tankom mlazu u bešanel i promiješati.Istresti u smjesu sa mljevenim mesom i lukom promiješati.
Koru od baklave presaviti na polovinu i poprskati odnosno premazati sa smjesom od ulja i kisele vode,na kraj lista staviti fil i uviti. Postupak ponoviti i sa ostalim korama.Tepsiju podmazati sa uljem poredati uvijene piroške i ponovo premazati sa uljem i kiselom vodom. Sta viti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečene piroške izvaditi iz rerne i ponovo premazati sa uljem i kiselom vodom i prekriti krpom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: