Piroške punjene mljevenim mesom i kiselim kupusom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 27 Feb 2012 Sastojci:

Potrebno je:250 gr. brašna. 100 gr. mljevenog mesa, 250 gr. kiselog kupusa, 1 glavica crnog luka, 50 gr. margarina, 1/2 svježeg kvasca, 1 jaje,srvena mljevena paprika, 125 ml. mlijeka, 1 jaje, vode , ulje, so i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: U veći sud staviti vodu i kvasac sa prstohvat šećera i sa malo soli pa razmutiti. Zatim rastopiti margarin. U posudu sa kvascem i vodom dodati brašno, rastopljen margarin i umijesiti tijesto rukom. Ostaviti da naraste. Kada naraste na radnoj površini posutoj brašnom rastanjiti oklagijom koru i isjeći na kocke.
Fil: crni luk sitno isjeći i pržiti na zagrijanom ulju, pa kada omekša dodati mljeveno meso, posoliti i pobiberiti kada se prodinsta dodati sitno isječen kiseli kupus dodati mljevenu crvenu papriku, kada se sve izdinsta skloniti sa šporeta i dodati jaje i promiješati puniti kockice. Svaku kockicu napunjenu sa filom preklopiti dijagonalno i pritisnuti okolo sa višljuškom da se dobije trougao. Svaki trougao malo izbockati sa viljuškom. Potom umutiti žumance i svaki trougao premazati. žumancetom. Poredati u tepsiju podmazanu sa uljem i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: