Pečena sarma od bijeog pasulja: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 23 Jan 2012 Sastojci:

Potrebno je: 1 glavica kiselog kupusa, 250 gr. bijelog pasulja, 3 glavice crnog luka, 2 češnja bijelog luka, 3 kašike brašna, 1 kašika crvene mljevene paprike, so, ulje, biber, 200 gr. ražovnog hljeba.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Bijeli pasulj natopiti preko noći. Prosuti vodu ,dodati novu pa kuvati. Kada provri i kuva oko 10 minuta procijediti vodu, dodati drugu mlaku vodu i kuvati dok se pasulj ne skuva.Kada se skuva procijediti ga i sačuvati vodu.
Kupus razlistati.
U tavici na zagrijanom ulju pržiti sitno isječen crni i bijeli luk, dodati kuvani pasulj i dodati ražnov hljeb koji ste prethodno natopili i iscijedili sve posoliti i pobiberiti.
Smjesu motati u kupus i redati u vatrostalnu posudu koju ste prethodno poprskali sa uljem i na dno stavili nekoliko listova kiselog kupusa. Kada uvijete sve sarme i poredate u vatrostalnu posudu preliti sa vodom u kojoj se kuvao pasulj i peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 40 minuta. Pečenu sarmu izvaditi iz rerne i zapržiti sa zaprškom od: U tavici na šporetu sipati ulje dodati brašno, propržiti pa dodati mljevenu crvenu papriku promiješati i preliti preko pečene sarme. Sarmu vratiti u rernu na istu temperaturu oko 5 minuta. Po potrebi dodati još vode iz pasulja.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: