Sladjina torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 12 Jan 2012 Sastojci:

Potrebno je: 9 jaja, 200 gr. šećera, 1 limun, 200 gr. mljevenih orasa, 6 kašika brašna 1 pecivo.
Fil: 250 gr. šećera u prahu, 250 gr. margarina, 100 gr. sjeckanih orasa, 3 kašike mlijeka, 1 kašika brašna, 100 gr. čokolade.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupamo jaja i odvojimo bjelanca od žumanaca. Bjelanca mutimo pa postepeno dodamo 200 gr. šećera i mutimo dok se šećer ne rastopi, zatim dodamo mljevene orase, brašno i pecivo i izrendanu koru limuna. Sve lagano varjačom sjedinimo. Veću pravougaonu tepsiju obložimo papirom za pečenje i istresemo pripremljenu smjesu. Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečenu patišpanju izvadimo iz rerne odstranimo papir ostavimo da se ohladi pa je presiječemo na 3 lente po dužini.
Fil: Žumanca stavimo u dublju šerpu pa mutimo sa mikserom, dodamo šećer u prahu mutimo,potom dodamo mlijeko i brašno sve sjedinimo. Stavimo na šporet i miješamo varjačom dok se smjesa ne zgusne. Kada se smjesa zgusne sklonimo sa šporeta i dodamo čokoladu izlomljenu na parčad i miješamo dok se čokolada ne rastopi . Ostavimo da se ohladi.
Umutimo pjenasto margarin pa dodamo ohladjenu smjesu. Prvu lentu stavimo na tacnu za torte premažemo sa filom, stavimo na fil II lentu i nju takodje premažemo sa filom, na fil stavimo III lentu i cijelu tortu premažemo sa filom. Pospemo sa mljevenim orasima. Po želji možete ukrasiti sa šlagom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: