Govedje pečenje sa sosom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 9 Jan 2012 Sastojci:

Potrebno je: 800 gr. kovedje krtine u komadu, 150 gr. maslinki bez košpica, 1 kašika paradaiz pirea, 100 gr. lenti dimljene slanine, 1 kašika gustina, 200 ml. crvenog vina, 3 glavice crnog luka, 3 mrkve, 1 kašika šećera, so, ulje i biber.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Meso posoliti i pobiberiti i staviti u šerpu na zagrijanom ulju da se proprži sa obje strane. Kada se proprži izvaditi ga na kratko iz šerpe i u istom ulju u kome se pržilo meso dodamo isječenu mrkvu na krugove, propržiti pa dodati paradaiz pire, sipati vino pa ponovo vratimo meso poklopimo i kuvamo oko 50 minuta.
U tavici na zagrijanom ulju stavljamo isječenu slaninu na kockice, propržiti pa dodati crni luk isječen na krupnija rezanca, posolimo pobiberimo dodamo šampinjone isječene na parčad , dodamo maslinke,posoliti pobiberiti promiješati. Kada se malo proprži smjesu istresti u šerpu sa mesom , poklopiti i dinstati još oko 60 minuta. Kada se prodinstalo, izvadimo meso isiječemo na parčad i poredamo na tacnu. U 100 ml. vode dodamo kašiku gustina i kašiku šećera,promiješamo i istresemo u šerpu iz koje smo izvadili meso miješamo dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne sklonimo sa šporeta i pospemo po pečenom mesu. Prilog po vlastitom izboru.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: