Jovanina torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 30 Dec 2011 Sastojci:

Potrebno je: 9 jaja, 9 kašika šećera, 2 kašike mljevenih oraha, 8 kašika brašna 1 kašika kakaoa 2 pudinga od vanilije 500 ml. mlijeka 5 kašika šećera, 200 gr. margarina, 5 kašika džema po izboru i 4 krem baninice, 1 šlag i 100 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati 5 jaja pa umutiti sa 5 kašika šećera, dodati mljevene orase i 4 kašike brašna i 1/2 peciva. Sve lagano sjediniti pa smjesu istresti u podmazan kalup za torte i peći na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne ohladiti pa je presjeći na pola.
Potom umutimo 4 jaja sa 4 kašike šećera, dodamo 1 kašiku kakaoa 1/2 peciva i 4 kašike brašna.Patišpanju peći u četvrtastom podmazanom pleh na 220 stepeni oko 15 minuta. Pečenu patišpanju izvaditi iz tepsije uviti u vlažnu krpu u rolat. Kada se ohladi odviti iz krpe i premazati sa džemom po vlastitom izboru. Na kraj premazane patišpanje poredati 4 bananice čokoladice pa uviti u rolat i isjeći na krugove.
U šerpici na šporetu staviti 400 ml. mlijeka i dodati šećer. U 100 ml. mlijeka razmutiti pudinge pa kada mlijeko provri istresti razmućene pudinge pa kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 2 kesice vanilin šećera, pa dodati ohladjen puding i sve lagano sjediniti.
Okruglu I koru premazati sa filom na fil redati isječene rolate u krug i u sredinu torte , ponovo premazati sa pripremljenim filom pa staviti
drugu koru pa fil na fil ponovo isječene rolate, cijelu tortu premazati sa filom. Dekorisati sa umućenim šlagom.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: