Cvijet torta: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 22 Dec 2011 Sastojci:

Potrebno je: 8 jaja, 8 kašika šećera 8 kašika brašna.
Za I fil: 250 ml. mlijeka, 12 kašika šećera, 12 kašika mljevenih orasa, 1 kašika kakaoa, 70 gr. margarina , 1 jaje i 1 kašika brašna.
Za II fil: 125 gr. margarina, 150 gr. šećera u prahu, 100 gr. čokolade za kuvanje.
Za ukrašavanje: 50 gr. čokoladnih mrvica, 1 šlag.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Polupati 5 jaja dodati 5 kašika šećera i umutiti pa dodati 5 kašika brašna, 1/2 peciva. Sve dobro sjediniti. U pravougaonu veću tepsiju stavimo papir za pečenje i istresemo pripremljenu smjesu . Pečemo u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečeno izvaditi iz rerne i zajedno sa papirom uviti u vlažnu kuhinjsku krpu u rolat. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera i kada se umuti dodati 3 kašike brašna i 1/2 peciva.Okrugli kalup za torte podmazati sa uljem i brašnom i istresti pripremljenu smjesu. Staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni 15 minuta. Pečeno izvaditzi iz rerne da se ohladi.
Prvi fil: U šerpu na šporetu sipamo 150 ml. mlijeka, dodamo šećer i margarin . U 100 ml. mlijeka dodamo 1 jaje, brašno i kakao sve sjedinimo sa žicom i sipamo u provrelo mlijeko. Miješamo žicom dok ne dobijemo potrebnu gustinu. Sklonimo sa šporeta i dodamo mljevene orase ostavimo da se ohladi.
Drugi fil: U posudu stavimo margarin, šećer u prahu mutimo dok ne dobijemo kremastu smjesu zatim u to izrendamo čokoladu i lagano sjedinimo.
Patišpanju uvijenu u rolat premažemo sa Prvim filom i ponovo uvijemo u rolat. Rolat isiječemo na parčad.
Okruglu patišpanju stavimo na tacnu premažemo sa II filom, poredamo isječene rolate u krug i jedno parče rolata stavimo u sredinu kruga , paponovo premažemo sa II filom. Na sredinu torte staviti još jedno parče rolata i poprskati sa čokoladinim mrvicama . Po želji cijelu tortu možete ukrasiti sa šlagom pomoću kuvarskog šprica.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: