Torta sa eurokremom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 6 Dec 2011 Sastojci:

Potrebno je: Za patišpanju: 8 jaja, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 1 kašika kakaoa, 1 pecivo.
Za fil: 3 žumanca, 1 kašika brašna, 8 kašika mljevenih orasa, 250 gr. margarina, 200 gr. eurokrema, 50 ml. ruma, 9 kašika šećera, 250 ml. slatke pavlake, 200 ml. mlijeka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Patišpanja: Polupamo jaja dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi, zatim dodamo kakao i pecivo, promiješamo, dodamo brašno i sve lagano sjedinimo.Veću četvrtastu tepsiju obložimo papirom za pečenje i istresemo pripremljenu smjesu. Pečemo u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu patišpanju izvaditi iz rerne i presjeći na 3 dijela po širini.
Fil: U šerpu na šporetu sipamo mlijeko, dodamo šećer i žumanca, promiješamo dodamo brašno i kuvamo dok se smjesa ne zgusne. Kada se zgusne sklonimo sa šporeta i dodamo mljevene orase promiješamo i ostavimo da se smjesa ohladi. Zatim umutimo margarin dodamo ohladjenu smjesu i eurokrem, dobro sve izmutimo mikserom.
Na tacnu stavimo prvu lentu, poprskamo sa rumom, premažemo pripremljenim filom, stavimo , drugu lentu i nju poprskamo sa rumom,takodje premažemo sa filom stavimo treću lentu i nju poprskamo sa rumom, premažemo sa filom i cijelu tortu premažemo sa filom.
Zatim umutimo slatku pavlaku napunimo kuvarski špric i ukrasimo stranične dijelove i gornju površinu torte.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: