Nepečena torta sa sirom: Unio/unijela: Branka Blažević | Datum Unosa: 18 Nov 2011 Sastojci:

Potrebno je: 800 gr. svježeg sitnog sira, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 175 gr. margarina, 1 kašika mljevene crvene paprike, 1 mala ljuta papričica, 50 gr. susama, 1 čeno bijelog luka, so, biber i ulje, 1 glavica crnog luka.

Uputstvo za pripremu:

Priprema: Isjeći sitno luk, crvenu i zelenu papriku i bijeli luk. Mutimo margarin dok ne postane pjenast zatrim dodamo sir i sve sjedinimo.Smjesu podijelimo na tri dijela: U I dio dodamo bijeli luk i zelenu papriku posolimo, pobiberimo i promiješamo. U drugi dio smjese dodamo Mljevenu crvenu papriku i crvenu sitno isječenu papriku promiješamo. U treću smjesu dodamo crni luk, susam posolimo, pobiberimo i promiješamo.
Dublju staklenu posudu obložimo sa providnom folijom pa istresemo i smjesu, na nju istresemo drugu smjesu pa stavimo treću smjesu sa susamom.Izravnamo smjesu prekrijemo sa preozirnom folijom i ostavimo u frižider da se stegne. Kada se torta stegnula sklonimo gornji dio folije i istresemo tortu na tacnu, i odstranimo cijelu foliju. Siječemo na parčad.

Besplatni Recepti na: Naša Jela © 2024
https://www.nasajela.com/: